Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Divadlo Pod čarou vysílá nouzový signál

Písecké Divadlo Pod čarou se v této nelehké době obrací na veřejnost. Tiskovou zprávou, kterou přinášíme v kompletní podobě, prosí o finanční podporu, která by divadlu pomohla přežít.
TZ Divadlo POD ČAROU
20. Říjen 2020 - 09:11

Jsme tu už 20 let a přečkali jsme leccos. I jarní covidová opatření. Ovšem podzim zasáhl Podčáru již totálně vyčerpanou.

Nemáme až tak strach o práci, vždyť činnost Divadla Pod čarou byla vždy založena na dobrovolnictví a živí nás povětšinou jiné obory, ale nechce se nám zahodit tolik let dobře rozjetého projektu, který slouží širokému spektru umělců a komunit.

Nechceme víc, než po nutnou dobu pomoct udržet v chodu prostory divadla a zachovat tak kulturní platformu v našem městě, kterou využívají i jiné subjekty či akce. Cílem naší prosby o podporu je zajištění režijních nákladů a zachování dostupnosti prostor divadla pro co nejvíce souborů a organizací i v dalších letech.

Kromě tří zaměstnanců má náš spolek 20 členů, kteří zdarma pomáhají s organizací akcí a při údržbě objektu. Divadlo Pod čarou je svou kapacitou (300 velký sál, 100 malý sál) jedinečné a vyplňuje tak prostor mezi kulturním domem Centra kultury města Písku a menšími kluby. Vyhovuje proto určitému typu dramaturgie. Vytváří komunitní místo pro setkávání zkoušejících, návštěvníků i účinkujících. Ročně uspořádáme průměrně 150 akcí (koncerty, divadelní představení, dílny, vernisáže, výstavy, přednášky, zkoušení souborů, apod.). Kromě koncertů a divadel celostátního a mezinárodního formátu pořádáme vystoupení a dílny regionálních umělců, kteří zde mohou vystupovat či pořádat přednášky a výstavy. Podčára funguje také jako platforma pro další subjekty v Písku, které zde pořádají své akce (Duhové divadlo, Šrámkův Písek, Skautská besídka, Masopust, dětské školní muzikály a projekty a mnoho dalších). V objektu zkouší DDM Písek, Šermířská společnost Rival a čtyři hudební skupiny.

Podpořte prosím Divadlo Pod čarou v tuto nelehkou dobu na transparentním účtu: 295465736/0300

Děkujeme vám za podporu kulturní platformy, která zároveň podporuje řadu dalších neziskových organizací a komunit. Napadne-li vás i jiná forma podpory multižánrového prostoru Divadla Pod čarou, určitě nám prosím dejte vědět.

Tomáš Franců 608 980 137

Lucie Zemanová 776 667 782

 

Těšíme se na vás na viděnou v nových časech Divadla Pod čarou.

 

členové spolku Pod čarou, z.s., provozovatele Divadla Pod čarou