Rodokmeny od mojedejiny.cz

Plzeň opět ožije Festivalem na ulici

Další ročník multižánrového festivalu ovládne Plzeň. Návštěvníky přivítána konci letních prázdnin v týdnu od 19. do 27. srpna.
Lenka Štifterová
16. Srpen 2022 - 00:06

Stejně jako v minulých letech, i letos bude Plzeň patřit přehlídce naší hudební scény. Zazní zderock, pop, crossover, folk nebo třeba i country. Z účinkujících jednotlivců i uskupení se na pódiích postarají o hudební zážitky například Buty, Záviš, Jiří Schmitzer, Simona Anděl nebo V3Ska.

Ale nejen na hudbu lákají pořadatelé akce. Ani tentokrát nesmí chybět bohatý doprovodný program –market na ulici, slam poetry, taneční workshopy, program pro děti a další doplňkové aktivity, které navodí tu pravou festivalovou atmosféru.

Festival na ulici chce úspěšně navázat na předchozí ročníky. Myšlenka se navíc opírá o opětovné přispění k restartu kultury v plzeňském regionu. Scénami, kde se budou konat hudební programy, jsou pro letošek náměstí Republiky, Proluka, U Branky, Zachʻs Pub a Andělʻs Music Club.

Pořadatelé si stejně jako u předchozích ročníků slibují velkou návštěvnost. Díky žánrové pestrosti má festival mezigenerační přesahy.