Rodokmeny od mojedejiny.cz

Tady je zima krásná

Střídání ročních období přináší v našich zeměpisných šířkách změny, které každý z nás může prožívat rozdílně. Nás nyní čeká období plné nejen chladu, plískanic a temných večerů, ale i bílých plání, ledově modré oblohy, slavnostních světel či voňavého punče. Pokud máte rádi výlety do přírody nebo hledáte neotřelé zážitky ve společnosti, následující nejstudenější měsíce vás nezastaví. Zveme vás na místa, kde je jednoduše zima krásná.
09. Leden 2024 - 16:07

Mezi lidmi

Vánoční kouzlo na zámku Blatná

Ke svátečnímu období se přijďte naladit na vánoční trhy v atraktivním prostředí zámku Blatná. Počínaje koncem listopadu až do 17. prosince se trhy konají každou sobotu a neděli vždy po celý den od 10 do 17 hodin. Připraveny jsou čtyři víkendy plné vánoční nálady i tradičních pochutin. Na trzích nebudou chybět ručně vyráběné výrobky. Myslelo se samozřejmě i na děti, ty si mohou vyzkoušet vánoční tvoření, aby si pak domů odnesly vlastní výtvory. Za zmínku stojí i speciální prohlídky zámku, při nichž se můžete projít nazdobenými komnatami a užít si zdejší tematicky laděné výklady. „Zámek Blatná je kouzelnou kulisou pro vaše zimní dobrodružství. Můžete zde dokonce i bruslit! Naše kluziště je navrženo tak, aby co nejméně zatěžovalo životní prostředí, je totiž vyrobeno speciální ekologickou technologií švýcarské značky Glice. Povrch se chová jako skutečný led, má zanedbatelnou spotřebu vody a nulovou potřebu dodávky energie. Bruslení je možné v jakýchkoliv podmínkách, mrazivé počasí tak není nutností,“ informovala za pořadatele Ivana Kurzová ze zámku Blatná.
 

Trhy poprvé na zámku Třeboň

Letošní novinkou jsou Adventní trhy na velkém nádvoří zámku Třeboň. Konají se zde vůbec poprvé, konkrétně ve dnech 16. a 17. prosince vždy od 10 do 16 hodin. V doprovodném programu vás zaujmou unikátní zámecké zhruba půlhodinové prohlídky pro děti s názvem Na vánoční návštěvě u paní kněžny či Šermířská pohádka ve Schwarzenberském sále. „V zámecké galerii pořádáme výstavu s názvem Skleněné Vánoce, v neděli pak zpívání u jesliček a ve Schwarzenberském sále nakonec i Adventní koncert,“ doplnila kastelánka Státního zámku Třeboň Erika Suchanová. (...)

 

... CELÝ ČLÁNEK NAJDETE V ZIMNÍM VYDÁNÍ ČASOPISU BARBAR

 

Předplatné můžete zakoupit na send.cz