Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Andělská aukce dává šanci pomoci Arpidě

Jágr v bráně, Verner po akci, Kokosy na sněhu, Dominik možná Hašek … Názvy těchto obrázků budí dojem, že 11. ročník Andělské aukce bude mít sportovnějšího ducha, ale mezi 28 díly je i mnoho dalších – pohádkové motivy, příroda, zvířata i stavby, třeba Nebeský klášter nebo Samson v akci. Obrazy namalovali žáci z arteterapeutického ateliéru centra Arpida v Českých Budějovicích, které se věnuje rehabilitaci osob se zdravotním postižením a díky výtěžku Andělské aukce může vylepšit zázemí pro handicapované děti.
06. Prosinec 2018 - 13:56

Charitativní večer se koná v pondělí 10. prosince od 18 hodin v kulturním domě Metropol v Českých Budějovicích a vstup je zdarma. Letošní výtěžek plánuje Arpida využít na rekonstrukci topného systému. „Už je čtvrtstoletí starý, takže nutně potřebuje obnovu, abychom měli lepší vytápění nejen v místnostech, ale i v bazénu,“ vysvětlil ředitel Arpidy Marek Wohlgemuth.

Zájemci si mohou prohlížet nabízené obrazy už od 22. listopadu, a to v nákupním centru IGY na Pražské ulici, kde budou vystavené až do neděle 9. prosince. Navíc devět velkých keramických andělů, které také vyrobily postižené děti, ozdobí v listopadu vybrané restaurace a bary, kde budou aukci propagovat a pomohou získat další peníze pro Arpidu. „Dobří andělé mohou pomáhat jakkoli. Kdo se nebude chtít přímo účastnit dražby, může v Metropolu alespoň symbolickou částkou přispět zakoupením upomínkových předmětů z chráněné dílny Arpidy,“ řekla hlavní organizátorka Andělské aukce Barbora Povišerová, jejíž maminka tuto aukci založila a ona v tradici pokračuje. Za deset let konání Andělské aukce se vybralo 6 047 601 Kč!

Každý obraz má svého patrona, mezi nimiž budou sportovci Tomáš Verner a Arnošt Petráček. Dražbu opět povede zkušený Jaromír Procházka a moderovat bude Jana Křížová. Nebudou chybět malé děti převlečené za roztomilé andílky ani hudba: na pódiu vystoupí kapela Krb z Arpidy a náladu před aukcí i po ní umocní klavír a housle. Společenský večer má vždy velmi noblesní atmosféru, což je pro autory a rodiny postižených velký zážitek – zvlášť když se na pódiu objeví jejich dílo a publikum se dozví, kdo to namaloval. Někteří autoři se divákům rádi představí a vychutnají si své „chvilky na výsluní“, které pro ně jinak bývají spíš vzácností. V rodinné atmosféře naplněné přátelstvím se lidé dovedou radovat z úspěchu druhých, což dává Andělskému večeru křídla.

Více na www.andelskyvecer.cz.