Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Audiovizuální festival VLTAVA ŽIJE letos oživí hudební legendy a rozzáří dominanty Českých Budějovic

Oblíbený audiovizuální festival VLTAVA ŽIJE, který v loňském roce navštívilo více než 35 tisíc diváků, letos poprvé nabídne tematická audiovizuální představení po celém centru jihočeské metropole. Fanoušci moderního umění tak budou moci 8. a 9. září shlédnout autorská multimediální díla nejen tradičně na náplavce u břehu Vltavy, ale i na dalších atraktivních místech. Audiovizuální představení se budou po oba večery v pravidelných intervalech opakovat. Diváci si tak budou moct projít celý okruh zastávek a postupně si užít všechny audiovizuální expozice. Procházka městem po jednotlivých představeních bude pro návštěvníky ojedinělým zážitkem plným výjimečné podívané, okouzlující hudby a pozitivních emocí.
Tisková zpráva
27. Únor 2017 - 16:09

Audiovizuální festival VLTAVA ŽIJE tak v září promění krajské město v místo plné fascinující podívané, strhujícího umění a originálních velkoplošných projekcí. Tématem, které rozzáří 6. ročník festivalu, jsou HUDEBNÍ LEGENDY. Výjimečnou formou ožijí legendy, které se nesmazatelně zapsaly do dějin různých hudebních žánrů. Diváci se mohou těšit na unikátní ztvárnění děl klasiků, jako jsou např. Antonio Vivaldi, Ludwig van Beethoven nebo ikony populární hudby, jako jsou Elvis Presley, Freddie Mercury, Louis Armstrong a další. Návštěvníci budou moci navíc sami vytvářet různá audiovizuální díla díky interaktivním expozicím, jako je například laserová harfa, malba světlem a další. Závěr festivalu vyvrcholí tradiční výpravnou multimediální show na náplavce.

S myšlenkou rozšířit jeden z nejvýraznějších audiovizuálních projektů v ČR na více míst ve městě a nabídnout jej tak co největšímu publiku, pracují organizátoři již několik let. Zájem o festival a návštěvnost každým rokem roste a tak už v roce 2014 přišli organizátoři s návrhem, rozšířit festival o další, v pravidelných intervalech se opakující, audiovizuální představení na více místech ve městě. „V roce 2014 jsme podali žádost o kulturní grant města ČB na tento koncept festivalu, ale u kulturní komise města nezískal podporu. V dalším roce, slavili České Budějovice 750. výročí a my jsme oslovili město s naším autorským návrhem výpravné multimediální show s názvem Magické Budějovice. Město si autorskou show, která audiovizuálně rozehrávala příběh města v prostoru náměstí Přemysla Otakara II., a jejíž součástí bylo i vytvoření největšího živého srdce města, zvolilo jako zahajovací ceremoniál oslav. Zahajovací show Magické Budějovice vyvolala obrovský pozitivní ohlas diváků, médií i odborné veřejnosti a slavila velký úspěch. Potvrdilo se tak, že oživení města formou audiovizuálního představení je pro diváky atraktivní, proto i letos vznikl koncept, jehož cílem je rozšíření programu stávajícího audiovizuálního festivalu o více lokací a multimediálních představení v centru města.“ shrnul vývoj festivalu Igor Mahal, marketingový manažer Art4promotion.

Stejně jako ve všech předchozích ročnících i letos bude nedílnou součástí festivalu 6. ročník SETKÁNÍ DĚTÍ Z JIHOČESKÝCH DĚTSKÝCH DOMOVŮ.

Audiovizuální festival VLTAVA ŽIJE v kostce:

- je držitelem prestižního mezinárodního ocenění ILDA ARTISTIC AWARDS 2014 a 2015 za nejlepší multimediální show roku

- je držitelem národní ceny CZECH EVENT AWARDS 2014 a 2015, kdy získal v kategorii festivaly ocenění Festival roku.

- získal ocenění SKOKAN ROKU Seznam.cz - Internetové stránky www.vltavazije.cz zvítězily v SEZNAMU SKOKANŮ INTERNETU v Jihočeském kraji a zároveň se umístily v TOP 10 webů Seznamu.cz v kategorii „Zábavní, kulturní, sportovní a společenské akce“.

- stal se vítězem ankety KULTURNÍ AKCE ROKU v jihočeském regionu – Anketa MFDnes 2015

- festival každoročně navštíví více než 30 tisíc návštěvníků, v roce 2016 byla překonána hranice 40 tisíc návštěvníků. Celkem jej již navštívilo více než 100 tisíc diváků ve všech věkových kategoriích.

- nedílnou součástí festivalu je tradiční SETKÁNÍ DĚTSKÝCH DOMOVŮ. Festival je pro tyto znevýhodněné děti příležitostí k navázání nových přátelství nejen z řad dětských domovů. Festival dává těmto dětem možnost prezentovat své dovednosti a talenty a upozorňuje veřejnost na problematiku začleňování těchto dětí do běžného života.