Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Benefice pomůže matkám a dětem

Pomoci matkám s dětmi v azylových domech i těm, které zůstaly bez partnera, je cílem benefičního koncertu s názvem Srdeční záležitosti. Koná se v pátek 17. října od 19 hodin v táborském hotelu Palcát. Je to už tradiční akce zpěvačky Magdy Malé, která si nesnadnou roli svobodné matky vyzkoušela na vlastní kůži, a proto se snaží ženám v tísni pomáhat.
Alena Binterová
14. Říjen 2014 - 19:31

Zpěvačka známá z muzikálů Dracula, Bídníci nebo Miss Saigon je matkou dvou holčiček a život se s ní nemazlil. „Byly i chvíle, kdy jsem dost pochybovala o světě kolem sebe. Vypadalo to, že mi dává najevo, že jsem něco udělala špatně, když jsem se rozhodla navzdory osudu přivést na svět své dítě sama, bez patřičného zázemí a rodiny. Nikomu ten pocit nepřeju, i když je mnoho žen matek, které na tom jsou podobně, mnohdy i mnohem hůř. Chtěla bych je najít a přesvědčit o tom, že přivést na svět dítě, které někdo nechce, není vina,“ vysvětlila Magda Malá, jejíž obecně prospěšná společnost Mater et pueri pomáhá svobodným matkám. Zasloužila se o vybavení azylového domu v Praze 10 a obracejí se na ni potřební z celé republiky.

Koncerty Srdeční záležitosti se konají vždy na podzim, letos poprvé mimo Prahu. Tam totiž bude mít zpěvačka v listopadu v Betlémské kapli koncert ke křtu své nové desky Na křídlech vánočních, a proto se rozhodla benefici přesunout do jiného města. V Táboře se setkala s velkou vstřícností. Pořadatelem benefičního koncertu je firma Dianora ve spolupráci s hotelem Palcát, Salónem Kateřiny Nohejlové a Studiem Grand. Produkci celého projektu zajišťuje Česká hudební agentura.

Celý výtěžek ze vstupného půjde Nadaci Magdy Malé a poslouží maminkám a jejich dětem. Diváci se mohou těšit na oblíbené písničky i humor, kterým je pověstný moderátor Vladimír Hron, ale také například Vlastimil Harapes. „To bude pro mnohé překvapení, že on nejen tančí a zpívá, ale je i velmi vtipný. Jeho taneční humor nelze popsat slovy, to je třeba vidět,“ naznačuje Hana Ulmanová z České hudební agentury. Všichni umělci účinkují bez nároků na honorář a většinou jsou to lidé, kteří Magdu Malou takto podporují každý rok. Je mezi nimi Martin Maxa, Marcela Březinová, duo Kamélie, poprvé při této akci vystoupí sólista Hudebního divadla v Karlíně Lukáš Kumpricht a poprockový zpěvák Pavel Houfek z Teplic. Součástí benefice bude módní přehlídka značky Dianora a Dita Tábor.

Magda Malá pochází z Chebu, splnila si svůj sen stát se zpěvačkou, avšak v osobním životě už tolik štěstí neměla. V dětství přišla o otce i sestru, v den premiéry muzikálu Dracula, v němž vystupovala, zemřela její maminka. Magda velice toužila po dítěti, ale partner ji nutil k potratu. Ve chvíli, kdy se rozhodla, že si dítě nechá, se od ní odvrátil a ona na všechno zůstala sama. Na základě vlastní zkušenosti založila nadaci na pomoc matkám, které se ocitly v podobných podmínkách.