Rodokmeny od mojedejiny.cz

Blíží se českobudějovická Skautská pouť 2023

Tradiční českobudějovická skautská akce je opět tu. V sobotu 15. 4. 2023 od 9:30 do 16:30 nás čeká otevřený skautský tábor na Sokolském ostrově, kde naleznete Skautský jarmark jednotlivých oddílů s jejich výrobky, budete moci vyzkoušet velkou soutěžní hru po stanovištích, ochutnat šálek dobrého čaje v čajovně nebo vyzkoušet své svaly na závodě pramic Horké pádlo a další doprovodný program. Akce je vhodná pro všechny věkové kategorie.
TZ
28. Březen 2023 - 18:45

V rámci akcí pro veřejnost se českobudějovičtí skauti rozhodli v letošním roce opětovně uspořádat Skautskou pouť. Ta se koná v sobotu 15. dubna na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích, a to od 9:30 do 16:30 a je koncipována jako otevřená akce pro veřejnost a všechny věkové kategorie, zejména však pro děti, rodiny s dětmi a dospívající. "V letošním roce spolupracujeme s Charitou České Budějovice a návštěvníci budou moci přispět na její projekty, například na pomoc ukrajinským běžencům nebo lidem bez domova," říká za tým akce Michal Štrobl, vůdce skautského oddílu.

Návštěvníci budou mít možnost prohlédnout si ukázkový skautský tábor, vytvářet výrobky v několika rukodělných dílnách, vyzkoušet skautské dovednosti a činnosti (práce s nožem, dřevěné a sádrové výrobky, zpracování dřeva, lanové aktivity, ježdění a závody na lodích, prohlídka skautského muzea, lukostřelba, šifrování, uzlování, práce s mapou, poznávání stop aj.), zhlédnout koncerty skautských umělců (Bonsai č. 3, Petr Vořešák, Edík a Profant) a vidět divadlo Víti Marčíka.

Více informací najdete na webu skautskapout.cz nebo na facebookové události.