Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Komiksový svět Davida Jana Žáka

Pro mladší čtenáře a milovníky panteonu superhrdinů nakladatelství Marvel jsem tentokrát vybral komiks, který neurazí a mnohé dokonce nadchne. Jsou jím totiž Strážci galaxie 1: Kosmičtí Avengers. Skvělá kresba a grafika, neotřelý scénář a Avengers v roli, která je poměrně nová.
David Jan Žák
25. Září 2017 - 11:14

Země se totiž stala nejdůležitější planetou galaxie, jenže nikdo neví proč. A právě Avengers spolu s Iron Manem se snaží záhadu osvětlit a vyrážejí na napínavou misi do vesmíru. Tajemství, která odhalí, otřesou nejedním znalcem marvelovského světa.

Dospělí čtenáři zase mohou ocenit precizní kresbu italského tvůrce Milo Manary. Jedná se o nejslavnější dílo erotického komiksu. Má název Klik. Manara totiž dokázal téměř nemožné, povýšil erotiku na umění. Krásná, ale chladná Claudia má malý implantát v mozku. Jen na jednoduché dálkové ovládání. A z bohaté mrchy se stává vášnivá dračice. Všechny čtyři díly vydalo v jedné knize nakladatelství Crew. Pokud neopovrhnete tvůrcovými lechtivými erotickými představami, pak neváhejte.

Vy, kteří jste nedočkavě vyhlíželi další knihu sebraných příběhů Soudce Dredda, zajásáte. Je totiž na světě druhý svazek tohoto zákonodárce vzdálené budoucnosti. Chronologicky řazený život této zvláštní a znepokojující postavy napsali talentovaní scenáristé Pat Mills a John Wagner a kreslíři Gibson, Gibbons a Bolland mu dali svéráznou a nezapomenutelnou podobu. Pro mě osobně je příjemnější číst komiks než něco takového prožívat na vlastní kůži. Představa, že by mě zastavil policajt, žalobce a soudce v jedné osobě, mi zavání totalitními manýry.