Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Město lidem, lidé městu

Oblíbená akce opět zamířila do centra Českých Budějovic. Poznávacím znamením jsou trávníky v ulicích a ve vzduchu zavěšené deštníky. Cílem organizátorů je nejenom vytvořit pohodovou akci pro místní občany, ale přinést několik hlubších myšlenek.
01. Září 2018 - 11:32

Jedním z problémů festivalů je nakládání s odpady, zejména plastovými kelímky. „Nejinak je tomu samozřejmě i na Město lidem, lidé městu. Vážnost situace si uvědomujeme dlouho, nalézt efektivní řešení není tak snadné. Proběhly konzultace s odborníky, také s Ministerstvem životního prostředí, snažíme se inspirovat se v zahraničí,“ říká Robin Mikušiak, hlavní organizátor. „Pro letošek jsme se rozhodli vyměnit plastové nádobí za to kompostovatelné a zakázat používání brček.“

Gastrozóna bude letos rozšířena o Cooking Show, o kterou se postará kuchař Honza Krob z Fine Food Academy. Návštěvníci ochutnají asijskou kuchyni, uvidí porcování celého tuňáka a na své si přijdou také vegani.

A další zážitky? Jedním z tahounů letošního programu bude absolutní evropská špička na poli nového cirkusu, a to Cirk La Putyka. Na několika pódiích vystoupí množství dalších umělců, tanečníků a kapel, jmenovitě Emma Smetana, Pa-Li-Tchi Fireshow, nebo Mr. Cocoman a Dr. Kary.

Pláž u Slepého ramene přinese koncerty na vodním pontonu, na kterém budou vystupovat nejen DJs, ale i velice zajímavé indie kapely. Město lidem, lidé městu, se letos koná 31. 8. a 1. 9. 2018 v centru Českých Budějovic. Ulice budou po celé dva dny uzavřeny pro auta. Vstupné je zdarma.