Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Písek bude v září hostit už desátý ročník festivalu Cool v plotě!

Na jubilejním 10. ročníku multižánrového festivalu Cool v plotě vystoupí opět prestižní samostatně vystupující umělci z celého světa. Pořadatelům se letos podařilo zajistit vystoupení vynikajících umělců.
11. Červen 2019 - 14:17

Na jubilejním 10. ročníku multižánrového festivalu Cool v plotě vystoupí opět prestižní samostatně vystupující umělci z celého světa. Pořadatelům se letos podařilo zajistit vystoupení následujících umělců: Hugo Race - australský zpěvák a hudební kosmopolitní světoběžník, Aparde - německý elektronický producent, který naváže na velmi úspěšné vystoupení svého kolegy Christiana Löfflera z minulého roku, Thom Artway - držitel letošní hudební ceny Anděl, Develooper - projekt Petra Wajsara, který letos získal cenu Českého lva za hudbu k filmu Hastrman, Katarína Máliková (SK), Michal Nejtek - improvizace k filmové projekci němého filmu, Léto s Monikou, Shina a Dano Salontay (Longital) a mnoho dalších.

Cool v plotě je multižánrový festival, který dává prostor samostatně vystupujícím umělcům z celého světa. Festival ukazuje krásu a sílu tvůrčího individua a soběstačnost jedince. Převážně hudební program oscilující mezi mnohými žánry, jako jsou jazz, elektronická hudba, new folk, experimentální hudba, alternativní rock, world music a další, je doplněn o autorská čtení, slam poetry, tanec nebo hudební workshopy a také busking.

Festival se odehrává na několika místech v historickém centru města Písku a přivádí návštěvníky na tak krásná místa s “geniem loci” Jihočeského kraje jako je nádvoří galerie Sladovny nebo s ním sousedící nádvoří Prácheňského muzea a další. Návštěvníci zažívají festival zcela odlišným způsobem, než na jaký jsou doposud zvyklí, putováním za umělci objevují krásy malebného města Písku. Letos vystoupí více než 30 umělců z Austrálie, Kanady, USA, Německa, Slovenska, Maďarska a samozřejmě také řada současných objevů z domácí scény. Celý písecký region navíc vybízí návštěvníky k mimo festivalovým aktivitám. Písecko jako jeden z nejmalebnějších koutů Jihočeského kraje je turistickou oblastí s možnostmi výletů za poznáním, zábavou a toulkami neporušenou přírodou. Písek a jeho blízké okolí nabízí procházky malebným historickým centrem města, kolem řeky Otavy a po nejstarším Kamenném mostě ve střední Evropě, kvalitní cyklostezky kolem řeky Otavy, díky nimž se lze podívat na hrad Zvíkov, k nedaleké Orlické přehradě nebo za krásami přírody do nedalekých Píseckých hor.

 

Více informací

www.coolvplote.com

Facebook: https://www.facebook.com/Coolvplote/