Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Přišel o ruku. Kapela ale zůstala

Je to už více než tři roky, co mu autonehoda vzala ruku. Přesto se budějovický hudebník Vladimír Adigamov nevzdal. Vychovává tři děti, pracuje a hlavně dokázal zůstat v kapele, kde hraje alespoň v rámci možností na klávesy.
30. Duben 2014 - 17:56

„Bylo to v roce 2011,“ vzpomíná Adi, tak mu začala říkat paní učitelka už ve 3. třídě.  „Při návratu z jedné akce jsme se vybourali a já přišel o celou ruku. Navíc to byla pravá,“ vypráví svůj příběh muzikant.

Do té doby hrál v kapele s názvem Bloody Rose na kytaru.  „Kluci to chtěli zabalit. Měli jsme ale ještě druhého kytaristu, tak jsem zkusil klávesy. Chtěl jsem si udržet koníčka, kterého mám opravdu rád. A šlo to,“ říká dnes už s úsměvem Vladimír.

Hodně důležitá pro něj byla podpora rodiny a také kolegů v práci. Tu se mu podařilo i se zdravotním handicapem udržet. „Pracuji jako technik v kabelové televizi. Zachovali se tam ke mně úžasně. Dokonce mi koupili auto, které je speciálně upravené tak, abych ho mohl i jednou rukou řídit,“ říká hudebník. Z prvního manželství má dva syny. Michaelovi je 18, Viktorovi 14 let. S nynější partnerkou má teprve osmiletého Františka.

Po nehodě se bál, co s ním bude, jak může vypadat nový život. „Jestli budu moct vůbec dál pracovat, jestli budu v práci ještě něco platný. Ale právě v tu chvíli poznáte, jaké máte kamarády, jakou máte úžasnou rodinu a úžasné kolegy,“ vysvětluje Adi, který letos v červnu oslaví pětačtyřicáté narozeniny.