Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Prožijte Budějovický Majáles!

Největší studentský českobudějovický festival Budějovický Majáles se pomalu blíží ke svému 14. ročníku! Poslední týden v květnu jako každoročně přinese současně s již tradičními stálicemi programu i několik novinek.
Miroslav Duník
10. Květen 2017 - 14:10

České Budějovice začínají vyhlížet svůj největší studentský festival ve městě. Na co se letos můžeme těšit? Třeba na industriální divadelní pop-up scénu, která se po velkém úspěchu bývalé výrobní haly Sfinx přesunula do areálu Letiště České Budějovice, konkrétně do jednoho z nevyužívaných hangárů, jenž bude tuto scénu hostit i letos. Doprava bude znovu zajištěna pravidelnými svozovými autobusy od Dopravního podniku. Hlavním tahákem letošní divadelní dramaturgie pak budou v Českých Budějovicích již dobře známí Spitfire Company s jejich novou hrou Hlas Anne Frankové nebo představení Boys Who Like to Play with Dolls s původní domovskou scénou v pražském Studiu ALTA. 


Nádechem atmosféry amerických zlatých padesátých pak širší veřejnost jistě osloví velmi oblíbené Autokino na náplavce, kde se letos promítne kultovní snímek Big Lebowski. Po celý týden bude na Sokolském ostrově již tradičně stát Majálesová kavárna se širokým sortimentem služeb a jako středobod veškerého festivalového dění samozřejmě nabídne každodenní nabitý program. Mezi takové dva vrcholky pracovního týdne pak zajisté patří středeční Celoměstský piknik s nabitým celodenním programem a Rodinné odpoledne, které zase nabízí kulturní i jiné vyžití primárně pro rodiny s dětmi. 


Zakončení a úplný vrchol celého týdne samozřejmě přinese páteční Open-air s finálovou volbou krále a našlapaným hudebním programem na dvou scénách až do pozdních večerních hodin. Mezi nejvýraznější jména letošní hudební dramaturgie budou patřit české elektronické legendy MIDI LIDI nebo až ze Švédska přilétající rapper s pseudonymem Prop Dylan. Můžeme tak nejspíš očekávat, že i letos bude páteční odpoledne naplněné velmi talentovanými osobnostmi české i světové scény a že se v budoucnu můžeme těšit na podobný úspěch, jaký zaznamenali například britští Young Fathers, kteří vystupovali na festivalu jako headline ročníku 2013. 


Mezi výrazné novinky letošního ročníku můžeme zařadit například plánovaný program na střeše DK Metropol se vzorem v legendárním posledním koncertu kapely Beatles nebo ještě více rozšířenou spolupráci s Českým rozhlasem České Budějovice, která nabídne i dopolední program pro žáky středních škol. 
Více informací na www.budejovickymajales.cz