Bouda Burgers otevřela v Mercury svou největší pobočku
Filozofií podniku, který vznikl jako studentský projekt na Ekonomické fakultě Jihočeské univerzity a za osm let se vypracoval v nejrozšířenější street food koncept ve městě, je „fast real food“ – tj. skutečně kvalitní jídlo, na které zákazník nemusí dlouho čekat. Proto užívá slogan: CO CHCEŠ, TO DOSTANEŠ. „Díky surovinám, technice a vybavení kuchyně i proškolenosti našich zaměstnanců dodáváme zákazníkům produkty ve skvělé kvalitě a zároveň velice rychle,“ vysvětluje zakladatel společnosti Petr Hojdánek. Za oblíbeností jejich burgerů určitě stojí i to, že se mohou spolehnout na kvalitu svého dodavatele masa, kterým je řeznictví a uzenářství Antoni.
Od dob, kdy Bouda Burgers začala sytit studenty v kampusu Jihočeské univerzity, tato firma výrazně zvětšila své teritorium. Dobře se jí daří u Obchodního centra Čtyři Dvory, kde získala popularitu i díky rozvozům – v období covidu totiž významně vzrostl zájem o rozvoz skrze společnost Dáme jídlo, v současné době s názvem Foodora. V roce 2021 otevřela kamennou restauraci Bistro Bar Bouda v ulici Dr. Stejskala 13 vedle Jihočeského divadla. Tam si lidé mohou pochutnat ve větším klidu a kuchaři mají čas si ještě více vyhrát s jednotlivými komponenty pokrmů. Interiér, který nyní prošel rekonstrukcí, se skvěle hodí i pro narozeninové a firemní párty.
Vedle Českých Budějovic společnost Bouda Burgers úspěšně zakotvila i v Chlumu u Třeboně, kde roku 2017 otevřela venkovní letní restauraci Grill Bar Bouda. Zaujala burgery i grilovanými rybami. „Zákazníci nás vyhledávají jako něco netradičního, snažíme se i trochu experimentovat, což lidé ocenili,“ říká devětadvacetiletý Petr Hojdánek. Další pobočku chystá otevřít příští rok na podzim, také už mimo České Budějovice, a postupně by se rád v tuzemsku prosadil jako „český McDonald“. Věří, že umístění pobočky na tak frekventovaném místě, jako je OC Mercury, mu pomůže rozšířit povědomí o Bouda Burgers do dalších měst a krajů.