Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Café Dolce Vita – Věrnost poctivým dobrotám

Café Dolce Vita znamená v překladu Sladký život. Tahle cukrárna a kavárna už jedenáctým rokem sídlí v obchodním domě Dvořák v Táboře a nemůže si stěžovat na nezájem hostů. Majitelka Irena Ravandi jim předkládá dobroty, které zrodila nejen česká tradice, ale také francouzské a italské umění chuťového zážitku.
20. Duben 2017 - 23:22

 „Než začnete psát, ochutnejte,“ řekla Irena Ravandi s úsměvem a položila přede mě tři zákusky: jablečný koláč s karamelem, čokoládovo-tvarohový dezert Míša a ganážový řez. Hned po prvním soustu jsem věděl, že všechny zákusky na posezení nespořádám. Jejich chuť je totiž nejméně dvojnásobně výraznější, než na jakou jsem zvyklý z jiných cukráren.

Čím to? Poctivostí surovin! Čokoláda je čokoláda, a ne tuková náhražka, šlehačka je pravá ze smetany, a máslo? Jen takové, které na sto procent vzniklo z mléka. „Na výsledné chuti je také znát, že každý zákusek vyrobily lidské ruce. Vložily do něj lásku k dílu a potřebný čas,“ prozrazuje Irena Ravandi.

Mnozí hosté se do jejího sladkého království vracejí proto, že si díky zdejším zákuskům vzpomněli, jak cukrářské zboží chutnalo kdysi, kdy cukráři své výrobky nešidili. Mladší zákazníci objevují radost z plné nefalšované chuti a už jí zůstávají věrní. Do Café Dolce Vita si chodí vychutnat dobroty lidé všech věkových kategorií.

„Podařilo se nám vyřešit interiér tak, aby tu všichni byli pospolu a každý si přišel na své,“ říká Ravandi. „Děti si mohou hrát v herním koutku, rodiče na ně vidí od svých stolků. Mladí lidé kromě mlsání využívají bezplatnou wifinu a pevný počítač, lidé v produktivním věku se k nám naučili chodit i na branch, a senioři oceňují zcela bezbariérový přístup.“ Předloni své služby rozšířili o domácí pekárnu, která sídlí vedle kavárny. Už léta spolupracují s vyhlášeným táborským cukrářstvím U Veselých.

V sortimentu Café Dolce Vita se snoubí chuti sladké Francie a vášnivé Itálie se zavedenou českou tradicí. Zmrzlinu však připravují výhra

 „Než začnete psát, ochutnejte,“ řekla Irena Ravandi s úsměvem a položila přede mě tři zákusky: jablečný koláč s karamelem, čokoládovo-tvarohový dezert Míša a ganážový řez. Hned po prvním soustu jsem věděl, že všechny zákusky na posezení nespořádám. Jejich chuť je totiž nejméně dvojnásobně výraznější, než na jakou jsem zvyklý z jiných cukráren.

Čím to? Poctivostí surovin! Čokoláda je čokoláda, a ne tuková náhražka, šlehačka je pravá ze smetany, a máslo? Jen takové, které na sto procent vzniklo z mléka. „Na výsledné chuti je také znát, že každý zákusek vyrobily lidské ruce. Vložily do něj lásku k dílu a potřebný čas,“ prozrazuje Irena Ravandi.

Mnozí hosté se do jejího sladkého království vracejí proto, že si díky zdejším zákuskům vzpomněli, jak cukrářské zboží chutnalo kdysi, kdy cukráři své výrobky nešidili. Mladší zákazníci objevují radost z plné nefalšované chuti a už jí zůstávají věrní. Do Café Dolce Vita si chodí vychutnat dobroty lidé všech věkových kategorií.

„Podařilo se nám vyřešit interiér tak, aby tu všichni byli pospolu a každý si přišel na své,“ říká Ravandi. „Děti si mohou hrát v herním koutku, rodiče na ně vidí od svých stolků. Mladí lidé kromě mlsání využívají bezplatnou wifinu a pevný počítač, lidé v produktivním věku se k nám naučili chodit i na branch, a senioři oceňují zcela bezbariérový přístup.“ Předloni své služby rozšířili o domácí pekárnu, která sídlí vedle kavárny. Už léta spolupracují s vyhlášeným táborským cukrářstvím U Veselých.

V sortimentu Café Dolce Vita se snoubí chuti sladké Francie a vášnivé Itálie se zavedenou českou tradicí. Zmrzlinu však připravují výhradně podle italských zvyklostí, protože italská je nejlepší na světě. Jejich zmrzlinové sorbety obsahují vždy celých padesát procent ovoce.

„Největším hitem poslední doby je u nás kombinace zmrzliny a manga. Naši hosté říkají, že je to prostě bomba,“ vytahuje závěrečný trumf Irena Ravandi. Samozřejmě jsem takové zmrzlině neodolal a musím říct, že… Ale ne, udělejte si úsudek sami. Café Dolce Vita – poslední patro obchodního domu Dvořák v Táboře, otevřeno ve všední dny od 8 do 18 hodin a v sobotu do 13 hodin.

dně podle italských zvyklostí, protože italská je nejlepší na světě. Jejich zmrzlinové sorbety obsahují vždy celých padesát procent ovoce.

„Největším hitem poslední doby je u nás kombinace zmrzliny a manga. Naši hosté říkají, že je to prostě bomba,“ vytahuje závěrečný trumf Irena Ravandi. Samozřejmě jsem takové zmrzlině neodolal a musím říct, že… Ale ne, udělejte si úsudek sami. Café Dolce Vita – poslední patro obchodního domu Dvořák v Táboře, otevřeno ve všední dny od 8 do 18 hodin a v sobotu do 13 hodin.