Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Klika v novém kabátě: Klika Kitchen & Coffee

Historie tohoto podniku u slepého ramene Malše sahá až do roku 1991. Poslední dva roky se ale hodně změnilo. Nově se restaurace zaměřila na vaření z lokálních surovin a zve všechny v průběhu roku na menu dle sezóny.
05. Březen 2019 - 09:03

„Je to přibližně dva roky, co mi táta předal povel nad restaurací. Od té doby se o restauraci staráme s mojí manželkou Renatou,“ říká Petr Klika. Hotel provozuje nadále jeho otec Jiří Klika. Vize restaurace se změnila. Přejmenovala se na Klika Kitchen & Coffee a už není pouze hotelovou restaurací, ale rozvíjí se dál samostatně.

Z LOKÁLNÍCH SUROVIN

„Vaříme z lokálních surovin, a proto se naše menu neustále mění podle toho, co je zrovna v sezóně k dostání. Jaro pomalu klepe na dveře a my už se těšíme, až se nám nabídka rozšíří o první saláty a bylinky,“ popisuje nový provozovatel. Dobré jméno podniku tak mohou dělat i jeho dodavatelé. Mezi nejznámější z nich patří pěstitel zeleniny Kořénkova farma Vícemil. I jedno z nejklasičtějších českých jídel, smažený sýr, tu má svou přidanou hodnotu – smaží ho ze sýrů z minimlékárny Mláka. Bylinky dodává pan Lesný z Novohradských hor, a další druhy sýrů např. Farma Diviš.

„Vaříme převážně českou kuchyni, ale vždycky se jí snažíme přidat něco navíc. Kvalitní vstupy, to je základ,“ doplňuje Petr.

RESTAURACE S PARKOVIŠTĚM

Kromě toho, že Klika Kitchen je jedinou restaurací svého druhu u slepého ramene řeky Malše, kde si můžete užít posezení s bezprostředním výhledem na vodu, nabízí ještě možnost bezplatného parkování. To je velkou výhodou, protože není příliš restaurací, které by v historickém centru města měly vlastní parkoviště.

„Zaparkovat můžete hned naproti přes slepé rameno. Stačí zajít k nám na recepci, říci, že jdete do restaurace a obsluha vám dálkově bránu otevře,“ vysvětluje Klika.

POCHVALY OD HEJLÍKA

Lukáš Hejlík o restauraci v novém kabátě na Facebooku v srpnu 2018 napsal: „Předem upozorňujeme, že jsme se úžasně najedli.“ A přidal je na svou gastromapu. Poté je také opětovně navštívil a dokonce je zařadil do své knihy, která má vyjít již letos v létě. Klikovi to vnímají jako závazek k neustálému zlepšování svých služeb.