Na talíři leží Honza Krob
Co tě přivedlo to televize Jéčko?
Otevřeli jsme školu vaření a na základě toho mě původně kvůli pronájmu prostor oslovilo vedení televize. Nakonec po nějaké době jsme se domluvili, že bych mohl pořad dokonce sám moderovat. Takže jsme si to párkrát vyzkoušeli a šli jsme do vysílání.
Je pro tebe práce před kamerou složitá?
Až tak složité to pro mě není. Dá se říct, že je to pro mě i zábava, řekl bych určitá forma relaxu.
Podle čeho si vybíráš recepty, které v pořadu Škola vaření divákům předvedeš?
Snažím se vařit sezonně. Vybírám potraviny, které právě frčí, nebo pokud jsou třeba výlovy, udělám něco z čerstvých ryb.
Pomohla ti ta spolupráce s TV Jéčko nějak ve tvé kariéře?
Není to tak, že by mě lidi přímo oslovovali na ulici. Ale pořad na televizi už znají, je v povědomí diváků. Takže když k nám přijdou na kurz vařit, říkají, že nás znají z televize nebo třeba i billboardů. Protože k zahájení vysílání televize byla velká kampaň, a taky pořad Škola vaření s Honzou Krobem měl své billboardy. Můj obličej je dost nezapomenutelný a vzhledem k tomu, že jsem byl vyfocený s nožem v ruce, lidem to utkvělo.
Když k tobě přijdou lidé do Školy vaření, co se nejvíce chtějí naučit?
Povětšinou jsou to steaky. Obecně frčí maso. Kromě steaků je oblíbená nejvíc středomořská, italská kuchyně. Čím dál víc je oblíbená i indická.
Chodí k tobě vařit spíš ženy, nebo muži?
Chodí ženy i muži, to se nedá úplně říct, kdo víc. Ale šikovnější jsou na vaření určitě muži. To ale není tím, že by ženy nebyly šikovné. Vaření vnímají spíše jako povinnost, takže si to tak neužijí. Chlapi většinou vaří doma méně, ale o to s větší radostí zkoušejí nové recepty.
Vaříš i doma?
Doma vařím, ale musím přiznat, že málo. Doma by si asi představovali, že budu vařit víc. Když mám volný den, raději si někam zajdu na jídlo, než abych zase stál u plotny. Ale v televizi Jéčko si vaření náramně užívám.