Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Bolí vás záda? Vyřeší to Bodybody!

Celý život sportovala. Aby si pak jako následek odnesla vyhřezlou plotýnku. Aby následně zkoušela všechno možné, jak se vrátit nejen do formy, ale i do běžného pohybu. Bez bolesti. Její poslední štací bylo fitko budoucnosti Bodybody v Českých Budějovicích. Trénuje tu půl roku. A konečně se zase cítí dobře.
23. Říjen 2016 - 09:15

Prošla kolečkem, které znají všichni, které bolí záda. Rehabilitace, masáže, injekce, dokonce i kapačky. Pomáhalo to, ale jen na chvíli. Martina Samcová to nechtěla vzdát. Záda potřebovala posílit, ale po cvičení v „činkárně“ se mohla druhý den sotva udržet na nohou. Její rodiče pak zjistili, že v krajském městě existuje nový způsob cvičení. BodyBody. Už po pátém tréninku se začínala cítit dobře. „Dneska jsem ohebnější, můžu dokonce jezdit na kolečkových bruslích. Tělo se zpevnilo, jsem ohromně spokojená,“ říká šestačtyřicetiletá žena, která se živí jako pokojská. Do BodyBody přitom chodí teprve půl roku.

V čem že je cvičení v BodyBody tak zázračné? „Základem našeho cvičení je metoda EMS, tedy elektrická stimulace svalů. Klienti u nás cvičí většinou s vahou vlastního těla. Každý cvik podporuje elektrický impuls, který vlastně nahrazuje zátěž, kterou v běžném fitku vyvoláváme činkou. A to je ten důvod, proč se paní Samcová u nás cítí lépe. Záda posiluje, ale její páteř, potažmo celý pohybový aparát není přetěžovaný vahou činky,“ shrnuje manažer studia Stanislav Raušer
Pro některé klienty, kteří trpí problémy s pohybovým aparátem, je BodyBody prakticky jediným východiskem, jak cvičit, posilovat, hubnout či formovat tělo. A šetří tu čas. Cvičení trvá jen 20 minut. Klienti mají na sobě speciální oblek, který jim pokryje 90% svaloviny v těle. Ta je ale posilována celých 20 minut najednou. Pro stejný efekt bychom museli v klasickém fitku obejít několik strojů, což zabere daleko více času.

Že je cvičení skutečně efektivní, dokazuje řada recenzí i lékařů. Trénuje tu olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda i mistryně světa ve sportovním aerobiku Denisa Barešová „Praktické zkušenosti dokazují, že se jedná o velmi účinnou, efektivní a hlavně šetrnou metodu,“ potvrzuje prof. MUDr. Petr Dobšák, CSc., přednosta kliniky u Sv. Anny.

Další výhodou cvičení v BodyBody je servis. Ten je totiž na fitkařské poměry nadstandardní. Klient sem může přijít například rovnou z práce: na místě dostane oblečení, ručník, veškeré kosmetické přípravky na základní hygienu po tréninku, iontový i proteinový nápoj, ovoce. To vše je v ceně. Stejně jako osobní trenér, účastný při každé lekci. Lidé navíc cvičí maximálně ve dvou, což je obrovský rozdíl mezi velkým fitkem nebo tělocvičnou. Lekce lze koupit v balíčcích, vycházejí už od 340 korun.

 

Martina Samcová už svůj problém se zády vyřešila, co vy? BodyBody sídlí na Žižkově 3 v Českých Budějovicích, telefon 778 714 874, e-mail cb@bodybody.cz