Rodokmeny od mojedejiny.cz

Ondrovič přidá šestou sezonu v Jihostroji! Mezi cizinci bude rekordmanem

Vrchol sezony ve volejbalové extralize se teprve blíží, už nyní ale probíhá stavba týmu na příští sezonu. V kádru Jihostroje nebude ani v ročníku 2023/24 chybět Peter Ondrovič, který si svými výkony řekl o prodloužení smlouvy. Stane se prvním cizincem, který v klubu odehraje více než pět sezon! Jihostroj zahajuje play-off v pátek od 20:15 ve Sportovní hale.
tz
15. Březen 2023 - 08:01

Kádr volejbalistů Jihostroje pro následující sezonu pomalu získává své obrysy. Jako první stvrdil podpisem prodloužení smlouvy slovenský blokař Peter Ondrovič, který se po jedné sezoně v Belgii vrátil do Jihostroje ve skvělé formě. Stejně jako před svým odchodem do belgické soutěže patřil v základní části 2022/23 Peter Ondrovič do nejlepší pětky v blokařských statistikách celé UNIQA extraligy.

„Peter naplnil naše očekávání a okamžitě se zařadil ke špičce blokařů v české extralize. Zvládl i těžké období, kdy jsme na něj při zranění Olivera Sedláčka hodně spoléhali. Během let se v našem klubu vyvinul z mladého hráče ve zkušenou oporu a my se těšíme, že tuto roli bude plnit i v nadcházejícím období,“ komentuje generální manažer Robert Mifka.

Sezona 2023/24 bude pro brzy osmadvacetiletého blokaře už šestá v dresu Jihostroje a stane se tak nejdéle působícím cizincem v historii klubu! Dosud se s pěti sezonami dělil o prvenství s dalšími třemi krajany – Michalem Sládečkem, Miroslavem Čajanem a Jánem Ventrubou. Na pěti sezonách své působení v Jihostroji ukončil také Valerij Todua z Ukrajiny.

„Jako Slovák se vlastně tolik nepovažuju za cizince, ale i tak je to pěkné ocenění mojí práce. Jsem v Jihostroji naprosto spokojený, máme tu skvělé zázemí a nejlepší fanoušky v lize. Už se moc těším na další období, které mě v Českých Budějovicích čeká. Teď se ale soustředím jen na blížící se play-off. Uděláme všechno pro to, abychom byli úspěšní,“ říká Peter Ondrovič.