Rodokmeny od mojedejiny.cz

Rekordní návštěva na Jihostroji! Věřím, že fanoušci přijdou i v neděli, těší se Zach

Takovou návštěvu zažila českobudějovická Sportovní hala naposledy při Lize mistrů v sezoně 2019/20. Příznivci sportu z Českých Budějovic a okolí přišli volejbalistům na pomoc v klíčovém zápase play-off a měli velký podíl na tom, že Jihostroj vyrovnal stav semifinálové série s Libercem. „Bylo to fantastické. Lidé nám přišli pomoct a moc jim za to děkujeme!“ vzkazuje trenér Vojtěch Zach.
Tz
11. Duben 2023 - 10:34

Na druhý zápas semifinále play-off volejbalové UNIQA extraligy si našlo cestu více než dvě tisícovky fanoušků. Jihostroj v sérii hrané na tři vítězná utkání prohrával 0:1 a nutně potřeboval pomoc sportovních příznivců. A dočkal se. „Byla to naprosto fantastická kulisa. Zápas měl obrovskou kvalitu a věřím, že se diváci museli bavit,“ rozplýval se kouč Jihostroje Vojtěch Zach. „Druhá strana odpovídá: České – Budějovice,“ nesl se halou známý pokřik, do kterého se zapojili snad všichni přítomní fanoušci.

Návštěva ve Sportovní hale se vůbec poprvé v sezoně dostala přes metu 2000 diváků. Vzhledem ke covidové době se poslední srovnatelný zápas odehrál v únoru 2019, kdy volejbalisté Jihostroje hostili v rámci Ligy mistrů slavné Trentino. V sobotním zápase oba týmy předvedly parádní volejbalovou podívanou s vítězným koncem pro domácí Jihostroj České Budějovice. Hráči si užívali neustálé skandování fanoušků a neskrývali, že právě jejich podpora je dotlačila k vítězství. „Když je hala plná, hraje se úplně jinak. Neuvěřitelná atmosféra nás vybudila k super výkonu,“ svěřil se kapitán Martin Kryštof.

Atmosféra zápasu se navíc nesla v přátelském duchu, což kvitoval dokonce i trenér liberecké Dukly Martin Demar. Na otázku, zda jsou České Budějovice volejbalovým městem, odpověděl: „Samozřejmě. Těšili jsme se sem, protože je radost hrát před takovým publikem. Je hrozně hezké, že i domácí fanoušci po zápase skandují ‚Dukla Liberec‘. Je vidět, že jsou to fanoušci fair-play, a hlavně dobří lidé, kteří rozumí sportu,“ ocenil českobudějovické publikum.

Volejbalisté Jihostroje budou fanoušky znovu potřebovat v neděli 16. dubna, kdy se hraje ve Sportovní hale čtvrtý zápas semifinálové série s Libercem od 18 hodin. „Lidé nám přišli pomoct a moc jim za to děkujeme. Věřím, že přijdou znovu v neděli, kdy hrajeme další důležitou bitvu o finále extraligy,“ zve trenér Zach sportovní příznivce.

Ti nejvěrnější se mohou s fanklubem vydat podpořit Jihostroj už ve středu do Liberce, kde se rozhodne o tom, který tým bude mít v neděli mečbol v sérii. Zájemci o výjezd s Jihostrojem se mohou přihlásit u předsedy fanklubu Jana Čipery (jancipe@gmail.com, tel. 775012420) do úterních 21:00. Autobus s fanoušky odjede do Liberce ve středu 12. dubna ve 13:00 od Sportovní haly. Cena výjezdu je 350 Kč na osobu (zahrnuje náklady na cestu a vstupenku).