Rodokmeny od mojedejiny.cz

Thumbnail

Silné příběhy, krásné góly. TOP 5 zážitků v sezóně Motoru!

Dlouhá sezóna českobudějovických hokejistů skončila a tak jsme se jako hrdý mediální partner klubu rozhodli shrnout, které události z ní mohly fanouškům utkvět nejvíce. A že bylo z čeho vybírat...
Michal Špírek
28. Duben 2015 - 15:31

1) Rob a Rob na ledě – 21. srpna – zápas s Havl. Brodem

Sport není jen o výsledcích, ale přináší s sebou i velké příběhy. O myšlence otce a syna Robových zahrát si spolu v zápase v dresu Motoru jsme psali v Barbaru jako první. „Je to moje přání, zahrát si jeden zápas se synem za Budějovice a uzavřít kapitolu vrcholového hokeje,“ říkal otec, dlouholetý úspěšný útočník. Nakonec se toho skutečně dočkali – v zápase Regionálního poháru naskočili bok po boku a stylovým vyvrcholením byl gól Luboše Roba st., který ve čtyřiačtyřiceti letech synovi ukázal, jak že se dávají branky. Otec se pak rozloučil s příznivci emotivním proslovem, ve kterém zaznělo: "Vy, fanoušci, jste stáli celý můj hokejový život za mnou a vám patří dík. Děkuju. A na shledanou. Je mi strašně líto, že to končí, ale čas se nezastaví, už je to na jiných. Ať žije Motor!"

2) Švihálkova paráda – 11. října – zápas s Prostějovem

Takový gól (ke zhlédnutí ZDE) se povede jednou v kariéře a vidět ho na stadionu naživo je velkou vzácností. O pořádnou erupci nadšení se v Budvar aréně postaral útočník Michal Švihálek, když si za bránou drze přichystal ukázkovou fintu a záznam jeho branky následně koloval po hokejovém světě. Dnes má video přes osmdesát tisíc zhlédnutí. Z budějovických gólů pak širokou veřejnost zaujal i parádně provedený nájezd Ladislava Marka v zápase juniorů. 

3) Bernat v dresu Motoru – 20. prosince – zápas s Chomutovem

O jeho příběhu jsme v Barbaru také psali. V roce 2012 při tréninku s hokejovým týmem přišel Roman Bernat o nohu, s osudem se ale výborně popral a nakonec se dočkal i toho, aby si vychutnal ovace zaplněných tribun na stadionu. A to ve výstroji, na bruslích, v dresu. Utkání proti Chomutovu totiž prožil Bernat jako člen týmu, kvůli regulím sice nemohl při hře nastoupit, aby si do statistik zapsal alespoň symbolický start v dospělém hokeji, ale to Romanovi vůbec nevadilo. Tenhle zápas patřil jemu a atmosféra v Budvar aréně byla nezapomenutelná.

4) Rekordní výjezd do Jihlavy – 3. ledna – zápas s Jihlavou

Monstrózní akce českobudějovických fanoušků, která nemá obdoby. Ti si dokázali vyjednat zvláštní vlak, příznivce do Jihlavy dopravily i autobusy, část samozřejmě přijela po vlastní ose. S jediným cílem: vytvořit v Jihlavě parádní atmosféru. A to se skutečně podařilo, při pohledu na našlapané tribuny a fanoušky v motoráckých čepicích běhal mráz po zádech. A co teprve, když zapojili hlasivky... Do sektorů určených pro hosty bylo vydáno vydáno neuvěřitelných 2400 vstupenek. Někteří z českobudějovických fanoušků navíc seděli i mimo vymezené sektory, celkový počet přiznivců Budějovic tak jistě přesáhl dva a půl tisíce. V neskutečném počtu se sešli příznivci i při play-off v Benátkách, Třebíči či v baráži na Slavii.

5) Vyprodáno! 17. března  zápas s Třebíčí

Příznivci Motoru fandí na podtrženou jedničku. Zápasy navštěvují ve velkých počtech, podporují své hráče za každého stavu, vymýšlí nápaditá chorea. Ne vždy tomu tak přitom bylo, po odchodu Mountfieldu ale zažilo fandění na českobudějovickém zimáku velikou obrodu, fanoušci se semkli, ztotožnili s novým klubem a ženou ho dopředu. A zatím se nenechávají znervóznit tím, že chodí jen na zápasy první ligy, které kvalitou nedosahují takové úrovně, jako ty extraligové. Letos se dokonce podařilo Budvar Arénu vyprodat do posledního místečka (6461 diváků). Naposledy se tomu předtím stalo před více než dvěma lety, kdy do Budějovic přijel Jágr a část fanoušků šla na zápas právě kvůli němu. Nyní semifinálové utkání s Třebíčí vyprodal prostě a jednoduše Motor.

 

Tolik tedy výčet několika nezapomenutelných zážitků s Motorem. Jistě, nabízelo se jich mnohem víc - bodové řádění dua hráčů Nouza - Straka, utkání v retro stylu s Kladnem, účast v baráži (a obléknutí Samsona do budějovického dresu) nebo třeba přítomnost legendární dakarské tatrovky Queen 69 na ledě Budvar arény. A fanoušci by jistě přidali další a další. A právě tím byla sezóna českobudějovického klubu úspěšná, přinesla neopakovatelné okamžiky, které příznivce bavily. Motoru tedy přejeme, ať baví i nadále, a třeba už příští rok budeme moci do výčtu přidat: Postup do extraligy.