Rodokmeny od mojedejiny.cz

V pondělí začíná Jihostroj ve Sportovní hale finále volejbalové extraligy

Po senzačním vítězství v semifinále si České Budějovice opět po dvou letech zahrají o extraligový titul ve volejbale! Naprosto klíčovou součástí úspěchu jsou fanoušci, na které bude Jihostroj opět spoléhat. Buďte u toho ve Sportovní hale! Vstupenky na první i třetí finálový zápas jsou v prodeji na www.volejbalcb.cz.
Tz
24. Duben 2023 - 09:22

Ve finále extraligy čekají Jihostroj pikantní bitvy se Lvy Praha. Oba týmy vstupovaly do semifinálových sérií v roli outsidera, ale favorizované protivníky dokázaly zdolat. Praha si zajistila postup přes Karlovarsko po čtyřech zápasech, když vyhrála semifinálovou sérii 3:1 na zápasy. České Budějovice v nevídaně napínavé bitvě porazily Liberec doslova až v poslední možný moment – v tie-breaku pátého utkání 3:2.

Oba finalisté mezi sebou svedli v posledním kole základní části zajímavou zápletku na dálku. Lvi překvapivě ztratili bod v domácím prostředí s Brnem a následná tříbodová výhra Jihostroje nad Příbramí znamenala, že se Českobudějovičtí posunuli v tabulce extraligy před Prahu na třetí místo. Oba týmy přitom měly shodný počet bodů po základní části, o lepší pozici Jihostroje rozhodl poměr setů, který měl o jeden lepší než Lvi.

Ve finálové sérii však může hrát tato skutečnost velkou roli – Jihostroj má totiž díky lepšímu umístění po základní části výhodu domácího prostředí v prvním i případném pátém zápase série. A pro České Budějovice je podpora domácí haly díky fantastickým fanouškům klíčová! Doma začínal Jihostroj vzájemnou semifinálovou sérii play-off v minulé sezoně, ale z postupu do finále extraligy se radovali po vítězství 3:1 na zápasy Lvi Praha.

Finále extraligy bude okořeněné známými tvářemi, které se vrátí na českobudějovickou palubovku. O historicky první titul Lvů Praha bude usilovat trojice bývalých hráčů Jihostroje – Casey Schouten, Valerij Todua a Martin Tibitanzl. Ve finále nás tak opět čeká parádní show a nálož nejlepšího českého volejbalu. Sportovní hala očekává, že opět padne rekord v návštěvnosti této sezony, který se v semifinále dostal na metu 2506 diváků! Přijďte pomoci Jihostroji vybojovat pro České Budějovice jedenáctý titul.

V prodeji jsou vstupenky na oba domácí zápasy – 24. dubna i 30. dubna. Vzhledem k velkému zájmu o vstupenky klub doporučuje fanouškům zakoupit v předstihu eVstupenku na www.cbsystem.cz.

Termíny finálové série:

24. dubna: Jihostroj České Budějovice – Lvi Praha (17:00, Sportovní hala)

27. dubna: Lvi Praha – Jihostroj České Budějovice (17:00, UNYP arena)

30. dubna: Jihostroj České Budějovice – Lvi Praha (čas zatím není jistý, Sportovní hala)

Případné další zápasy:

3. května: Lvi Praha – Jihostroj České Budějovice (čas zatím není jistý, UNYP arena)

6. května: Jihostroj České Budějovice – Lvi Praha (čas zatím není jistý, Sportovní hala)