Rodokmeny od mojedejiny.cz

Volejbalová legenda se loučí. Své poslední zápasy odehraje Radek Mach

Jihostroj začne ve středu souboj o třetí místo s Odolenou Vodou. Série hraná na dvě vítězství bude významnou událostí, půjde totiž o poslední extraligové zápasy kapitána Radka Macha, který odehrál v Jihostroji rekordních 19 sezon. Přijďte se rozloučit s legendou českobudějovického volejbalu do Sportovní haly.
tz
26. Duben 2022 - 12:55

Prohrané semifinále musí hodit Jihostroj rychle za hlavu. O nejcennější kov už sice volejbalisté Českých Budějovic usilovat nemohou, stále jsou ale ve hře bronzové medaile. O ty si Jihočeši zahrají v krátké sérii na dva vítězné zápasy s Odolenou Vodou. „Hlavní cíl jsme nesplnili, ale já doufám, že jsme natolik profesionální sportovci, že se budeme schopní připravit, a hlavně namotivovat na poslední dva, možná tři zápasy,“ říká Radek Mach.

„Celý tým chce samozřejmě napravit dojem ze sezony a ukončit ji vítězným balonem. Hned co jsme vypadli s Prahou jsme si jasně řekli, proč nezakončit sezonu s jednou zlatou a jednou bronzovou medailí?“ připomíná kapitán Jihostroje únorový triumf v Českém poháru. Právě Radek Mach bude mít obrovskou motivaci uspět v boji o třetí místo. Po neuvěřitelných devatenácti sezonách v barvách Jihostroje se totiž tato českobudějovická ikona bude s klubem loučit. Pokud se série neprotáhne do třetího utkání, odehraje ve středu poslední domácí zápas své bohaté kariéry.

Po středečním utkání proběhne poděkování

Radek Mach v aktuálním ročníku překonal Petra Habadu v počtu odehraných sezon v českobudějovickém klubu. Během devatenácti ročníků slavil mistrovský titul osmkrát (2007, 2008, 2009, 2011, 2012, 2014, 2017, 2019), což je naprostý unikát. K tomu čtyřikrát získal Český pohár (2011, 2019, 2020, 2022), ve sbírce má také tři stříbrné extraligové medaile (2013, 2015, 2021) a tři bronzové medaile (2005, 2010, 2016). O další bronzový kov ještě může svou velkolepou sbírku rozšířit.

S kariérou bývalého reprezentačního blokaře a velké sportovní osobnosti se mohou fanoušci rozloučit při oficiálním poděkování, které proběhne ve Sportovní hale po skončení středečního zápasu. Prosíme proto všechny diváky, aby po utkání neodcházeli. Ještě před zápasem klub popřeje k narozeninám dvěma bývalým skvělým nahrávačům českobudějovické historie – Antonínu Procházkovi a Pavlu Peškovi, kteří nedávno oslavili 80. narozeniny. Pro fanoušky volejbalu větší lákadlo být nemůže.

Rozpis série o třetí místo

27. dubna (18:00): Jihostroj České Budějovice – AERO Odolena Voda
30. dubna (18:00): AERO Odolena Voda – Jihostroj České Budějovice
Případný třetí zápas
3. května (18:00): Jihostroj České Budějovice – AERO Odolena Voda